Naar overzicht concerten.

Solidariteitskoor Caminhando brengt dit jaar het concert Vertrokken…

Een concert over mensen die moeilijke omstandigheden ontvluchten en vertrokken zijn, een onzekere toekomst tegemoet.

Zondag 31 mei 2015 – 16u
O.L.Vr. kerk in Rotselaar (Heikant)
Ten voordele van Vluchtelingenhuis in Wilsele

Zaterdag 6 juni 2015 – 20u
Sint-Franciscuskerk, Tiensesteenweg 190, 3001 heverlee
Ten voordele van de Clinic Boat in India

Ons eerste concert gaat door op zondag 31 mei om 16 uur in de O.L.V. kerk in Rotselaar (Heikant, Schoolstraat 56). We ondersteunen hiermee het Vluchtelingenhuis in Wilsele; een project van de vzw Recht op Migratie. Dit project krijgt geen subsidies en steunt op praktische en financiële hulp van een groep vrijwilligers. Het vluchtelingenhuis vangt asielzoekers op die geen verblijfsvergunning hebben maar ook niet terug naar hun land van herkomst kunnen. Om beter aan de noden te voldoen zou het vluchtelingenhuis willen verbouwen (2 extra ruimtes) en zoekt hiervoor financiële steun. Meer info vindt u op hun website.

Op zaterdag 6 juni om 20 uur gaat ons tweede concert door in de Sint-Franciscuskerk te Heverlee. We zingen dan ten voordele van het project Clinic Boat in India, een project geselecteerd door het Leuvense PAZ (Partners Zonder Grenzen). Sunderban (West-Bengalen, India) ligt in een waterrijk gebied, dat bestaat uit zeer veel eilanden. In Sunderban wonen zo’n 8 miljoen mensen die leven onder de armoedegrens; zonder degelijke gezondheidszorg, onderwijs, transport, … . Met de ‘Clinic boat’ – die rondvaart en bij de eilanden aanlegt – wordt basisgezondheidszorg verleend aan de eilandbewoners. Met ons concert willen wij bijdragen aan de werkingskosten van deze drijvende gezondheidspost. Meer info op hun website.

Tijdens de concerten vergasten we u – o.l.v. dirigente Rietje Bruynooghe – op een gevarieerd aanbod van liederen uit de hele wereld, afgewisseld met inhoudelijke intermezzo’s die betrekking hebben op ons concertthema.