Naar overzicht concerten.

Naar jaarlijkse gewoonte bracht het Leuvense solidariteitskoor Caminhando u dit voorjaar een sprankelend concert, dat deze editiePARELSheet. Het werd een boeiend en gevarieerd programma met muzikale pareltjes uit de hele wereld, afgewisseld met inhoudelijke intermezzo’s. Dirigente Rietje Bruynooghe leidde alles enthousiast in goede banen.

Caminhando zong dit jaar ten voordele van Parel, het Perinataal Aanbod REgio Leuven. Parel begeleidt kwetsbare gezinnen in Groot-Leuven tijdens en na de zwangerschap. Het concert had ook een feestelijke toets – Caminhando bestaat immers 15 jaar en vierde dit met een sfeervolle afsluiter. Het ging door op 30 april 2011 om 20 uur in de Minnepoort, Dirk Boutslaan 62 in Leuven.

Op zaterdag 7 mei om 20 uur in de Heilig-Hartkerk, Adegemstraat 95 in Mechelen bracht Caminhando hetzelfde concert ten voordele van AMAndeL, Atelier met Muziek voor Anders Lerenden, een vzw die aangepaste muziekactiviteiten wil aanbieden aan mensen met een beperking.

Zaterdag 30 april 2011 - 20u
Minnepoort, Dirk Boutslaan 62 in Leuven
Ten voordele van Parel
Zaterdag 7 mei 2011 - 20u
Heilig-Hartkerk, Adegemstraat 95 in Mechelen
Ten voordele van AMAndeL

Foto’s

Project

In Leuven zingt Caminhando ten voordele van Parel, het Perinataal Aanbod REgio Leuven. Parel begeleidt kwetsbare gezinnen in Groot-Leuven tijdens en na de zwangerschap. Daarbij staat het nieuwe kind centraal. Het doel van het project is om de kansen van de baby van bij de start aanzienlijk te vergroten. Daarom wil Parel de gezondheidsopvolging van de moeder en haar kind en de maatschappelijke situatie van het gezin op een positieve manier beïnvloeden.

Concreet betekent dit dat Parel de aanstaande moeder individueel begeleid met gerichte informatie rond de perinatale periode: persoonlijke gesprekken, rondleidingen, informatiebrochures, etc. Daarnaast biedt de organisatie heel wat praktische ondersteuning bij administratieve aspecten zoals kraamgeld, mutualiteit, financiën en huisvesting. Indien nodig geeft Parel materiële noodhulp zoals kinderwagens en kleding. Voor mensen met een grote taalbarrière wordt regelmatig een beroep gedaan op tolken, vooral op de cruciale momenten tijdens de zwangerschap en de bevalling. De opbrengst van het concert gaat integraal naar het project.

In Mechelen zingt Caminhando ten voordele van het vrijwilligersproject AMAndeL, een vzw die aangepaste muziekactiviteiten wil aanbieden aan anderslerenden. De vzw organiseert individuele muzieklessen en -workshops, muzikale groepsactiviteiten en muziekvakanties voor mensen met beperkingen (zoals een ziekte, handicap of leerstoornis), die vaak niet in een gewone muziekschool terechtkunnen.