Al sinds jonge leeftijd kan je Hilde Van Belle altijd en overal horen zingen. Als kind was ze bijna elke avond te vinden in de muziekschool. Haar grote muzikale avontuur begon aan LUCA School of Arts campus Lemmens, waar ze het masterdiploma Muziekpedagogie behaalde. Tijdens haar opleiding ging ze een half jaar op Erasmus naar Zweden en nam ze extra lessen klassieke zang bij Lieve Janssen en Greetje Anthoni. Enkele jaren later ging ze opnieuw studeren aan Codarts te Rotterdam, waar ze intussen haar masterdiploma in Vocal Leadership behaalde.
Hilde werkt momenteel deeltijds als muziekdocent in het Balanske, een centrum voor kinderen en jongeren met een beperking. Daarnaast staat ze één dagje per week als muziekdocent op de lagere school, geeft ze sinds kort lessen folkzang aan de academie van Tienen, en is ze docent bij Music for Kids in Leuven, waar ze muziek maakt met de allerkleinsten.

Ze werkt ook als freelance muziekdocent voor verschillende organisaties, waaronder Jeugd en Muziek Brussel, Koor & stem en Muzische Workshops. Als muzikante kan je haar vooral vinden binnen de wereld van de balfolk. Hilde maakt deel uit van het folkduo ‘de Rokkende Vrouwen’ waarmee ze regelmatig in binnen- en buitenland mensen aan het dansen krijgt. Ook als solo-artiest kan je haar regelmatig in binnen- en buitenland op het podium vinden. Daarnaast zingt ze sinds kort zelf bij het Brussels Young Adult Choir.

Tot slot is Hilde uiteraard ook koordirigente bij de koren Awellé (Leuven), Boboto (Mechelen), Pati Pati (Leuven) en nu dus ook bij Caminhando. Ze werkt als het ware met een hele familie van solidariteitskoren.