Naar overzicht concerten.

zaterdag 20 mei 2006 – 20 u. – onder leiding van Stijn De Beenhouwer
Ten voordele van heropbouw school en ziekenhuis in Boso Modanda, Congo

Naar jaarlijkse gewoonte bracht het Leuvense Solidariteitskoor Caminhando u in mei een sfeervolle muzikale avond. Dit jaar kon u Caminhando aan het werk zien op zaterdag 20 mei om 20 uur , in de Sint-Geertruikerk in Leuven. U kon genieten van een avond liederen uit de hele wereld onder leiding van Stijn De Beenhouwer, afgewisseld met inhoudelijke intermezzo’s en een voorstelling van het project waarnaar de opbrengst van het concert gaat.

Project

Dit jaar gaven we tijdens ons concert een stem aan de ‘onderstroom’. Ook in moeilijke omstandigheden blijft er in mensen een kracht bestaan, een onderstroom van hoop op en verlangen naar een betere toekomst. Het is die onderstroom die maakt dat mensen de moed niet opgeven, maar de handen in elkaar slaan om samen hun toekomst vorm te geven. We willen die kleine straaltjes hoop samenbrengen en laten groeien tot een krachtige stroom, die mensen nieuwe kansen biedt en een nieuw perspectief op de toekomst geeft.

We zongen dit jaar voor Congo, voor de mensen die leven rond de grote Congo-stroom. Zij kregen het de voorbije jaren erg hard te verduren. Door de burgeroorlog liggen de basisvoorzieningen (scholen, ziekenhuizen, …) in het land grotendeels in puin. In ‘Boso Modanda’, een afgelegen gebied in Noord-Congo, blijven de mensen niet bij de pakken zitten. Samen met de Congolese scheutist en ex-Caminhandolid Michel Ekonzo, proberen ze hun verwoeste ziekenhuis en scholen weer op te bouwen. Met dit concert willen we hen een hart onder de riem steken, en een financieel duwtje in de rug geven.

Een druppel op een hete plaat? Misschien. Maar vele druppels samen vormen ooit een brede en krachtige stroom…

Met zang, muziek en voordracht zetten we dat op 20 mei op een luchtige manier in de kijker.